Съвети за коледни бонбони

Vánoční cukroví na talíři.

<!-- [if (gte mso 9)|(IE)]>

Коледа е точно зад ъгъла, а с нея идва и времето, когато в къщата се разнася мирис на канела, карамфил и прясно изпечени бисквити. Джинджифилови, кокосови, линеарни - грабвайте престилката и започвайте да печете.


Преди да започнете да печете

Помислете кои видове не бива да липсват на празничната трапеза. Може би искате да опитате нещо ново наред с традиционните рецепти. Посъветвайте се със семейството или приятелите си. Разменяйте различни видове сладкиши и не само ще спестите време, но и ще създадете разнообразна и ароматна празнична трапеза. Също така разчитайте на украсяването на елхата, посещението на коледните базари и инсталирането на празнични светлини.

Ingredience na kuchyňské lince pro pečení cukroví na Vánoce.

Пригответе съставките и проверете дали кухненските уреди са в добро състояние.

За коледното печене ще са ви необходими много инструменти. Ето защо е важно да сте наясно и с това какви видове сладкиши ще печете. Макар че със сигурност не можете да минете без тава за печене, формички за сладкиши и формички, за някои видове ще ви е необходима само форма за тръбички.

След като сте изяснили без кои бонбони определено не можете тази година, е време да се подготвите. Уверете се, че имате всичко необходимо:

  • Проверете тавите във фурната и тавите за печене. Ако са по-стари, помислете за подмяната им. Ще видите, че бисквитите ще станат още по-добри за нула време.
  • Чупенето на ядки ще ви помогне даобработите ядките. Те са практични и незаменими.
  • Тестото ще се омеси по-добре върху дървена точилка, отколкото върху кухненския плот. Ако е необходимо, можете лесно да преместите всичко.
  • Метличката не трябва да се поврежда. В противен случай ще ви е по-трудно да работите с нея и със сигурност ще направите печенето неприятно със счупени вещи.
  • Определено ще ви трябва мерителна чаша. Ще бъде много трудно да се справите без нея. Уверете се, че показанията все пак са лесни за разчитане, а ако нямате кухненска везна, помислете дали да не си купите такава.

Кога да започнете да печете коледни бонбони

Започнете да печете за първи път три до четири седмици преди Коледа. Това ще гарантира, че бонбоните са достатъчно меки, но все още свежи. Разбира се, това зависи и от това какви видове ще печете тази година.

  • Някои видове бонбони, като джинджифиловите или коледните, се нуждаят от време, за да омекнат и да развият пълния си вкус. Затова можете да започнете да печете на 1 декември.
  • При крехките и маслени бонбони имайте предвид, че колкото повече масло съдържат бонбоните, толкова по-кратък е срокът им на годност. Изпечете ваниловите рулца или лайнера две седмици преди Бъдни вечер.
  • Кремовете и сладките пълнежи трябва да са на последно място. Остава една седмица до Коледа и сега е моментът. Същото важи и за непечените видове бонбони и рула.
  • Ако печете бонбони за специални диети, срокът на годност може да варира. Затова следвайте препоръките за тези видове бонбони.
  • И, разбира се, Коледа - оставете я за 23 декември.

Cukroví slepené marmeládou.

Започнете да печете джинджифилови меденки. Оставете пълнежа със сладко и сметана за накрая.

Ако искате да приготвите тестото за бисквитки предварително, ще ви е необходимо място във фризера. Можете да съхранявате приготвеното тесто в него до два месеца. То не трябва да престоява в хладилника повече от 2-4 дни. Разбира се, увито в хранително фолио или взатварящ се контейнер.

Не забравяйте да проверите съдържанието на хладилника. Прясна риба, гъби или tvarůžky... Тестото може да мирише на различни храни, което може да развали преживяването от коледните сладки.

Това е само до Коледа: Печете:
4 седмици Сладкиши без пълнеж - джинджифил, коледна торта, джинджифил
3 седмици Линетки, кренвирши, ванилови рулца, кокосови орехи
2 седмици Орехи, сладкиши от Ишел, машинно произведени и пълнени видове сладкиши, чаени сладкиши
1 седмица Рула, кокосови меренги, кафе на зърна, пчелни кошери, топчета ром, рафаело, марокано и други видове непечени сладкиши
В деня преди Бъдни вечер Коледа, ябълков щрудел. Не забравяйте да напълните тръбички, венци и чаши с плодове.

Попълваме коледни бонбони

Започнете да залепвате изпечените бисквити със сладко и кремове без масло две седмици преди това. преди Коледа, а маслените кремове - няколко дни преди Бъдни вечер. Определено не оставяйте това за последната минута, за да може кремът да се стегне и втвърди.

Можете да комбинирате бонбоните:

  • мармалад,
  • с маслен крем,
  • сметана за кафе,
  • карамел,
  • с лешников крем.

Linecké cukroví posypané barevným drobením.

Можете да залеете блата със сладко или да поръсите с трохи.

Използвайте торбички за сладкиши, за да сте сигурни, че бонбоните се пълнят лесно. Декораторите също ще ви бъдат полезни, тъй като правят тези лакомства лесни за гледане.

Бъдете внимателни при избора на съставки

За да постигнете перфектния вкус на коледните си бисквитки, обърнете внимание на няколко основни правила. Започнете с избора на първокласни съставки, които не само подобряват вкуса на сладкишите, но и допринасят за по-добрата им трайност.

Těsto na cukroví a vykrajování cukroví pomocí vykrajovátek.

Зарадвайте се с нова формичка за сладкиши и придайте нов вид на бонбоните си.

Висококачественото масло, пресните яйца и качественото брашно могат да направят разликата значителна. Когато избирате шоколад за печене, избирайте такъв с по-високо съдържание на какао и по-малко добавени мазнини. Не забравяйте за качествените ядки и сушени плодове. Дори малки детайли, като качеството на ваниловия екстракт или вида на използваната захар, могат да окажат значително влияние върху крайния вкус.

И не забравяйте принципите на печене:

  • Следвайте процедурата по рецептата. Особено ако опитвате нещо ново.
  • Неравномерно разтопеното масло образува бучки. Оставете го да се разтопи на стайна температура, преди да го обработите.
  • Можете да добавите ванилия или лимонова кора към тестото. Ще видите, че вкусът на бонбоните ще бъде съвсем различен.
  • Оставете готовото тесто да почине в хладилника поне за един час.
  • С втвърдената мазнина намажете хартията за печене.
  • Не забравяйте да загреете фурната преди печене.
  • Оставете изпечените бонбони да се охладят добре, преди да ги поставите в кутията или буркана.

Правилното съхранение също е важно

Няма значение дали печете предварително, или в последния момент. Дълготрайността на коледните сладки се основава на използваните съставки, чистотата на приготвянето им и начина, по който скривате всички тези лакомства до Бъдни вечер.

Обикновено колкото по-ниска е температурата на околната среда, толкова по-дълго ще издържат бонбоните. Внимавайте, ако оставите коледните си лакомства навън. Променливите температури не са идеални за бонбоните.

Děti pečou vánoční cukroví.

Включете цялото семейство в печенето на коледни бисквитки.

Сухите бонбони се нуждаят от време, за да омекнат. Затова не ги съхранявайте в затварящи се контейнери, а ги оставете да дишат. Хартиена кутия е идеална. За разлика от тях поставете бисквитите и хрупкавите бонбони в буркан. Съхранявайте снежните бонбони по същия начин. Те могат да се развалят в хладилника. Сметановите и шоколадовите парченца, от друга страна, принадлежат на хладилника. Можете да ги съхранявате и навън, стига температурата да е около 0 °C.

Може би след Коледа ще ви останат малко бонбони. Не ги изхвърляйте. Опаковайте всичко във фолио или го съхранявайте в херметически затворен контейнер и го сложете във фризера. Когато огладнеете, ще знаете къде да намерите добри неща. Бонбоните ще издържат от 6 до 12 месеца във фризера. Не забравяйте, че след като веднъж размразите бонбони, никога не ги замразявайте отново.

Насладете се на моментите на коледното печене

Помислете колко вида бонбони трябва да украсят масата ви. Пригответе съставките, проверете състоянието на кухненските си помощници, зарадвайте се с нов калъп и започнете. И не забравяйте, че независимо дали става въпрос за печене на бонбони или за украсяване на коледнаелха, най-важното е времето, което прекарвате с любимите си хора.

Създаден13.12.2023 г.
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Подробни настройкиПозволете всичко